top of page

Volejbalisti na úvod súťaže s päťbodovým úlovkom, zdolali súpera z Nového Mesta

Staroľubovnianski volejbalisti majú za sebou úspešný vstup do novej sezóny. V úvodných dvoch zápasoch prvej ligy proti Novému Mestu nad Váhom si na domácej palubovke pripísali jednu trojbodovú a jednu dvojbodovú výhru. V budúcom kole cestuje náš zástupca do Bratislavy.


Ako sme už v predchádzajúcom vydaní uviedli, novovytvorená druhá najvyššia celoštátna súťaž je zložená z desiatich tímov. Staroľubovňania sú v nej jediným zástupcom z východu Slovenska. Obidva úvodné zápasy sezóny odohrali v domácej športovej hale proti rovnakému súperovi.


Dvoma esami v závere rozhodol kapitán


Domáci chlapci VKM sa v úvode súbojov rozbiehali pomalšie. Súperovi dovolili uchmatnúť si nielen prvý set, ale za stavu 2:2 na sety ho tiež pustili do vyrovnanej koncovky v rozhodujúcom tajbrejku. Za stavu 14:14 si loptu na servise prevzal kapitán Filip Bednarčík a dvoma esami rozhodol o zisku dvoch bodov. „Ukázal sa ako pravý kapitán, keď prevzal zodpovednosť na seba,“ chválil v mladom tíme jedného zo svojich najskúsenejších hráčov tréner Marek Kseňák.


V poradí druhý zápas priniesol úplne rozdielny priebeh. Domáci v ňom diktovali tempo i výsledkový priebeh hry po celý čas a zaslúžene vyhrali 3:0. „Som rád, že sme sezónu začali víťazne. Ukázalo sa, že systematická príprava a tréningy nastavené trénerom sú správne, tešíme sa na ďalšie zápasy,“ povedal spokojný Filip Bednarčík.


Viac energie vo VKM


Spokojný s výsledkami, ale aj s hrou mohol byť domáci tréner. „V prvom zápase sme chceli hrať hlavne trpezlivo, vedeli sme, že niektorí chlapci sa stretli prvýkrát a v podstate sa ešte len zohrávali. V druhom zápase sme už mali viac energie ako súper, naša hra bavila,“ rekapituloval Marek Kseňák, ktorému dal za pravdu aj jeho náprotivok na lavičke Nového Mesta n/V. „V prvom dueli sme boli na tom ešte fyzicky dobre, domácim sme to však uľahčili nejakými chybami. Netrénujeme toľko, čo sa, myslím, prejavilo najmä v druhom zápase. Úlohu zohralo aj to, že nemáme blokárov - jeden je zranený, druhého sme ešte k nám nedotiahli, takže sme limitovaní,“ poznamenal Martin Minárik.

Sezóna sa oficiálne môže začať. Športová hala privíta hneď dvoch súperov v atraktívnych suťažiach. Sobota 8.10.2022 bude jednoznačne patriť volejbalu.


VÝSLEDOKVKM Stará Ľubovňa – VK Nové Mesto nad Váhom 3:2 (-23, 21, -22, 22, 14) a 3:0 (23, 12, 18). Zostava VKM: Bednarčík, Kandráč, Čoma, Varchol, Malachovský P, Malachovský O., Krajger, Reľovský, Nemergut, Poľančík, Paučula. 


článok prebratý od Petra Rindoša, foto: ĽMS


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 38 (12. október 2022)

bottom of page